Coachutbildning- Rekommendationer

Att anlita en ICF godkänd coachutbildning är en kvalitetssäkring och ger dig möjlighet till att ansöka om en internationell certifiering.

Vad har coachutbildningen gjort för dig?

Att utbilda sig till coach bottnar i olika behov och önskningar. En gemensam nämnare för våra deltagare på coachutbildningen är en önskar om att i mötet med andra människor; medarbetare, kollegor, elever, kunder eller nära och kära bli en bättre samtalspartner.

Många av våra deltagare ser utbildningen som en kompetensutveckling som stärker och utvecklar dem i sin nuvarande  yrkesroll. Andra ser utbildningen som en start på en ny bana i yrkeslivet och planerar att starta egen verksamhet.

Många av våra deltagare blir både förvånade och glada över det utrymme och möjligheten till egen personlig utveckling som ryms i utbildningen.

Rekommendationer från tidigare deltagare

 • Jag gick Novus Diplomerad Coachutbildning våren 2017. Kursen gav mig många verktyg i min roll som regionchef på Nordic Wellness. Jag rekommenderar varmt andra chefer att gå denna utbildning i syfte att utveckla sitt ledarskap / Abrahamsson Wille, Regionchef Nordic Wellness
  ____________________________________________________________________________________________________
 • Denna utbildning är den mest givande som jag gått! Jag har utvecklats både som människa och som yrkesperson. Jag kan verkligen rekommendera Novus Coachutbildning!/ Camilla Westerlund, Socionom
  ____________________________________________________________________________________________________
 • Bra sätt att utöka ”verktygslådan” oberoende om man ska jobba enbart som coach eller använda ett mer coachande förhållningssätt i rådgivande eller chefs/ledarskapssituationer. Man får nya vänner för livet, vidgade perspektiv och nya insikter om både sig själv och andra. /Våren 2017
  ____________________________________________________________________________________________________
 • Utbildningen har gett mig otroligt mycket insikt och tekniker för att coacha på bästa sätt. Jag kan varmt rekommendera utbildningen Diplomerad Coach. En upptäckande, kreativ, mycket välstrukturerad och genomtänkt ”set up” som håller eleverna engagerade, involverade och framför allt motiverade från början till slut. Dessutom läraren som får 5 stjärnor av mig för sin kunskap, professionalism och engagemang/ Cristina
  __________________________________________________________________________________________________
 • Kursen har varit en medvetandehöjare beträffande konstruktiva samtal, både professionellt och privat/ Rosenfågel, Maria
  ___________________________________________________________________________________________________
 • Det har varit en lärorik och livlig kurs med stort fokus på praktiska övningar och coaching av varandra och externa klienter. Synd att det redan är över! Jag kommer att sakna den! Hoppas vi stannar i kontakt framöver och att coaching kommer att spela en roll i våra liv också i framtiden. Jag fick en spännande inblick i ett nytt område som jag gärna vill stanna engagerad i.
  ___________________________________________________________________________________________________
 • Jag är mycket nöjd med en utmärkt genomförd kurs, med bra lärare, som på ett engagerat och kompetent sätt skapat förutsättningar för att lyckas som coach/ Posacki Rickard- nöjd kursdeltagare
  ___________________________________________________________________________________________________
 • En fantastisk givande och intressant utbildning både ur aspekten innehåll och upplägg. Kursledare får högsta betyg! / Marie-en mycket nöjd kursdeltagare hösten 2016
  ___________________________________________________________________________________________________
 • Jag kan varmt rekommendera denna kurs, den är lärorik, matnyttig och verkställande. Med denna kurs utvecklas man som individ samt i sin yrkesroll/ Nadya Andersson
  ___________________________________________________________________________________________________

 • Mer än en utbildning, har faktiskt fått med mig ett nytt förhållningssätt som känns aktuellt att tillämpa i många av livets hörn och kanter/ Laura
  ___________________________________________________________________________________________________
 • Jag kan varmt rekommendera Novus coachutbildning! Den har varit mycket givande och bidragit till personlig utveckling för mig i såväl min yrkesroll som privat. Jag har fått kunskaper om vad som krävs för att starta positiva förändringsprocesser och även fått insikter om mina egna mål och visioner. Utbildningen erbjuder både teori och praktiska övningar som bidrar till ökade kunskaper och färdigheter, samt många teoretiska verktyg att ta med sig i sin fortsätta utveckling inom coaching. Utbildningen är mycket strukturerad med ett tydligt upplägg och bra balans mellan teori och praktik. Varje kurstillfälle har, tack vare trevliga och kunniga lärare samt engagerade kursdeltagare, bidragit till en lustfylld stämning och nya lärdomar. Utbildningen uppfyllde alla mina höga förväntningar!/ Christina, socionom och nöjd kursdeltagare
  ____________________________________________________________________________________________________
 • Jag rekommenderar vart denna utbildning, inte bara till dig som vill arbeta som coach. Jag ser att man kommer att ha stor nytta av den här metoden i flera yrken och även i privatlivet/ Annica Stagwall
  ____________________________________________________________________________________________________
 • Jag kan varmt rekommendera Novus Coachutbildning! Mycket lärorikt med bra balans mellan teori/praktik. Mycket engagerade lärare med stor kunskap inom området som lever som de lär: Coachande!. Dessa kompletterade varandra på ett bra sätt och gav mycket värdefulla synpunkter under utbildningstiden. Kombinationen av teori- praktik , egna studier mm var bra! Och …icke att förglömma – Jag hade jättekul:)/ Ingela Åberg, Verksamhetsutvecklare
  ____________________________________________________________________________________________________
 • Yrkesmässigt har det skapat en trygghet att kunna erbjuda klienter ett utvecklat och fungerande verktyg för att ta sig vidare i för dem identifierad viktig frågeställning. Har också privat varit ett bra stöd i förbättrad kommunikation, med att ställa frågor och tydliggöra, kolla av om man har förstått varandra och beskriva målbilder/ Monica
  ____________________________________________________________________________________________________ 
 • En otroligt givande utbildning med bra balans mellan teori och praktik i en härlig atmosfär. Kunniga och inspirerade lärare som kompletterar varandra väl, och engagerade kursdeltagare. Jag kan varmt rekommendera kursen till alla som vill arbeta med ett coachande förhållningssätt men även för personlig utveckling/  Nöjd kursdeltagare
  ____________________________________________________________________________________________________ 
 • Kompetenta ledare med olika bakgrund som kompletterar varandra mycket bra. En personlig känsla och genuint engagemang fortlöper genom hela utbildningen. Bra feedback/ återkoppling ges genom hela utbildningen. Öppna för att själva få feedback och förbättras genom den. Novus leder utbildningen genom hjärta och personligt engagemang / Frida , Nöjd kursdeltagare
  ____________________________________________________________________________________________________
 • Coaching är för mig ett sätt att lyfta människor till förändring. I vårt samhälle ges ofta för lite tid till personlig utveckling och för min del som ledare och chef är de långsiktiga så positiva att det för mig är en självklarhet att använda coaching i mitt dagliga arbete. Utbildningen har gett mig fler verktyg att använda varje dag i min yrkesroll/ Carola Österman, Butikschef
  ____________________________________________________________________________________________________
 • Jag skulle vilja rekommendera alla att ge sig tid att utbilda sig själva. Detta är den bästa lärdom jag fått på länge. Ge dig tid med dig själv/ Ann- Sofie
  ____________________________________________________________________________________________________
 • Novus är både en professionell och personlig utbildning. Lärarna är pedagogiska och lär ut med värme och humor. Dom delar med sig av sina egna erfarenheter och lyckas skapa en härlig dynamik i gruppen. Hela utbildningen med dess innehåll och övningar kändes som en egen coaching process där jag utvecklades både i rollen som coach och i min personliga utveckling. Det är med massor av energi och ett sug efter mer, som jag avslutar utbildningen. Jag kan varmt rekommendera Novus! / Jenny
  ____________________________________________________________________________________________________
 •  Jag arbetar med coaching inom mitt arbete som förbättringsledare på ett försäkringsbolag. Min uppgift är att implementera och skapa ett hållbart förbättringsarbete enligt Lean. I korta drag innebär det att vi jobbar med medarbetarstyrd utveckling som strävar mot effektivare processer så att våra kunder är fortsatt nöjda med våra leveranser.I detta uppdrag kände jag att jag ville bli en bättre lyssnare och det var anledningen till att jag anmälde mig till coaching-utbildningen i Novus regi. Jag hade inga tankar på att börja coacha mina medarbetare eller medmänniskor utan hade mer en plan för att använda coaching-tekniken i utbildningar och i stöttning av verksamheten. Jag var nyfiken på teorierna om coaching och tänkte plocka russinen ur kakan och selektivt använda de verktyg som skulle passa mig. Men denna kurs handlar väldigt mycket om praktiska övningar och utmaningar för deltagarna att kliva utanför sin komfortzon. Ju mer vi tränade desto mer utvecklades jag i att hitta glädjen i att coacha andra personer. Jag kände hela tiden hur min självkänsla ökade när jag fick uppskattning från både klienter och observatörer under utbildningen. Detta var en total överraskning för mig och har lett till att jag håller på att starta upp coaching för individer inom mitt arbete. Kollegor som har kört fast ska kunna komma till mig för att hitta en väg framåt.Inom Lean-arbetet har vi även utsett så kallade Lean-coacher som i sin egen arbetsgrupp har till uppgift att stötta medarbetare och driva förbättringsarbetet framåt tillsammans med chefen. Jag utbildar dessa Lean-coacher i hur de kan bli bättre på att hjälpa sina kollegor i att själva hitta svaren och komma vidare med sina förbättringar.Utbildningen har verkligen öppnat nya vägar för mig inom mitt jobb, men jag har även planer på att bli klasscoach inom My Dream Now som stöttar ungdomar i utsatta områden/ Monica Johnsson
  ____________________________________________________________________________________________________
 • En mycket intressant, givande och utvecklande kurs. Jag har lärt mig så otroligt mycket om coaching och jag känner mig trygg och säker i rollen som coach – tack vare denna kurs./Sofia
  ____________________________________________________________________________________________________
 • Den resa som jag gjort genom utbildningen har varit otroligt givande och kommer att betyda mycket både i mitt yrkesliv och privat. Kan varmt rekommendera Novus´s kurser!/Barbro
  ____________________________________________________________________________________________________
 • Jag har blivit mer självmedveten och höjt min förmåga att kunna lyssna aktivt och vara närvarande. Dessa kunskaper bär jag med mig i både mitt yrkesmässiga- och privata liv framöver/Nöjd kursdeltagare
  ____________________________________________________________________________________________________
 • Denna kurs har gett mig en stor kunskap och ett medmänskligt bemötande som medvetandegör- både privat och på arbetet. Mycket nöjd kursdeltagare/Lena Malmros, Muskelbiten FRISKVÅRD
  ____________________________________________________________________________________________________
 • Kunnigt, engagerande & utvecklande/Thomas- utbildningsansvarig
  ____________________________________________________________________________________________________
 • Jag har lärt mig mycket om mig själv bla saker jag vill förändra. Fått en självinsikt och bättre självförtroende, vilket gör mig till en bättre person både privat och i yrkeslivet. Känner att jag har stor nytta av coachingen i mitt arbete. Kursen gav mig styrka, mod och flera verktyg att hjälpa andra att hjälpa sig själva. Hittat nycklarna som tar oss vidare. TACK!/ Gunilla Olsson
  ____________________________________________________________________________________________________
 • Utbildningen var mycket givande. Den har bidragit med insikter och kunskap, vilka jag kommer bära med mig resten av livet. Mycket trevligt klimat med duktiga lärare och fantastiska kurskamrater/ Emma del Monte Lijon, restaurangchef. Mycket nöjd kursdeltagare
  ____________________________________________________________________________________________________
 • Genom kursen har jag utvecklat mig som person och den har givit mig nya möjligheter i yrkeslivet. Jag kan varmt rekommendera andra att gå denna coachautbildning/ Nöjd kursdeltagare
  ____________________________________________________________________________________________________
 • Är lyft och inspirerad. Utbildningen motsvarade förväntningarna mer än väl. Coachutbildningen gav mig både användbara verktyg och nyttiga insikter. Efter utbildningen har jag kunnat stanna upp och fördjupa mina coachsamtal, vilket har gjort mig till en bättre coach. Målet att känna mig tryggare i min roll har definitivt uppfyllts./ Kajsa Franchell AB
  ____________________________________________________________________________________________________
 • Jag sökte en kurs som skulle ge mig både personlig utveckling samt ett nytt yrke. Känner att jag verkligen fått detta i Novus´s utbildning. VÄLDIGT BRA LÄRARE!!/Therese, nydiplomerad coach
  ____________________________________________________________________________________________________
 • Utbildningen  har gett mig kunskap, styrka, mod, möjligheter, alternativ, balans/Elizabeth
  ____________________________________________________________________________________________________
 • Denna utbildning har gett mig väldigt mycket personlig utveckling! Samt att ha ett coachande förhållningssätt i mina relationer och samtal med människor./  Väldig, väldig nöjd kursdeltagare
  ____________________________________________________________________________________________________
 • Det har varit en mycket givande utbildning som både gav mig verktygen och dessutom, stor del av tiden en möjlighet att använda  verktygen, tid att lära oss hantverket. Det har berikat både mitt privata och professionella liv/ Lisa Gawell, Framgång för alla
  ________________________________________________________________________________________________________________________
 • Det jag har med mig från coachingkursen är att ställa frågor på ett mer öppet sätt som inte försätter motparten i försvar. En berikande lärdom som hjälper mig i min vardag.Marie-Louice var en av mina lärare på min Diplomerade coach utbildning (vt 2013). Hon visade god kunskap om coaching och kunde lära ut det väl. Undervisningstillfällena varvades med teori och praktik. I demonstrationer av coaching konversationer samt även i coachande samtal visade hon sig tydligt målinriktad och lyhörd och genom sin kunskap och ödmjukhet kunde guida samtalet till dess kärna. Jag rekommenderar varmt Marie-Louice (Novus)./ Lotta Sannetun
  ________________________________________________________________________________________________________________________
   
 • Kursen har varit väldigt givande och lärande. Både i syfte att bli coach men även en personlig utveckling. Lärarna var mycket engagerade och varma. Rekommenderar den här utbildningen mycket. Jag har haft förmånen att ha Marie-Louice till lärare under min utbildning till coach. Med stort engagemang mycket värme och stor kunskap lotsade hon oss genom utbildningen mot vårt mål .Jag kan varmt rekommendera henne både som lärare och coach/Chatrin Undvall
  ________________________________________________________________________________________________________________________
 • Marie-Louise är en fantastisk lärare, mentor och coach. Jag har fått möjligheten att insupa den kunskap, visdom och nyfikenhet som Marie-Louise delar med sig av i sitt sätt att utbilda och kan varmt rekommendera henne både som lärare och coach/ Susanne Schoiler
Skriv gärna din kommentar här: