Jag hade en önskan om att utveckla min förmåga att hjälpa andra vidare i sin karriär

Jag hade en önskan om att utveckla min förmåga att hjälpa andra vidare i sin karriär och ville få en ny infallsvinkel på det. Att förkovara mig inom coaching kändes därför intressant.

Det innebär ett intressant förhållningssätt till hur jag hjälper andra att komma framåt med sina tankar och eventuella problem. Det är lätt att lägga orden i munnen på andra och att erbjuda lösningar – coachingkursen har lärt mig att förhålla mig på ett annat sätt till folk i min omgivning, vilket innebär att vara än mer in lyssnande, att ställa rätt och bra frågor och samtidigt distansera mig till saker på rätt sätt istället för att göra andras problem och tankar till mitt huvudbry.

Jag eftersökte en kurs som gick att kombinera med mitt jobb och som skulle var uppbyggd i olika block med möjlighet till praktik däremellan. Coaching- Heart to Heart´s upplägg presenterades mycket bra på Folkuniversitetets hemsida och jag gillade såväl upplägget samt presentationen av vad jag skulle få lära mig.

Väl inne i kursen så kan jag bekräfta att den verkligen uppfyllt mina förväntningar, t o m överträffat dem. Lärare som är engagerade, är lyhörda, utstrålar värme och äkthet – vilket bidragit till att jag känt mig bekväm i de övningar som genomförts. Förutom lärarna kändes gruppen mkt bra och det gav energi att alla deltagare verkligen kände ett driv för coaching och att få lära sig mer om området.

Väl klar med kursen så har jag hunnit byta jobb, men även i mitt nuvarande jobb har jag stor nytta av coachingtekniken. Jag jobbar som support till ett 40-tal chefer i HR-frågor, vilket innebär täta dialoger och samtal. Coaching är verkligen det jag håller på med dagligen och kursen har verkligen fått mig att snabbt förstå vad coaching går ut på, vilket också stärkt mig på ett mycket positivt sätt i min yrkesroll.

Oavsett yrkesroll så ser jag att den här typen av kurs är personlig utveckling för vem som helst. Tekniken är också intressant att använda sig av i privata livet och relaterat till fritidsaktiviter jag är engagerad i-/ Carita

 

coaching

Coachingkursen har lärt mig att förhålla mig på ett annat sätt till folk i min omgivning,
vilket innebär att vara än mer in lyssnande, att ställa rätt och bra frågor och samtidigt distansera mig till saker på rätt sätt
istället för att göra andras problem och tankar till mitt huvudbry.

Skriv gärna din kommentar här: