Så länge vi lever finns det alltid saker att lära och utveckla!

I det här blogginlägget får vi ta del av Emmilie Sidevågs berättelse om att utbilda sig till coach- börja på någonting nytt.

 

Beroende på vart vi befinner oss i livet så upplever vi olika områden i livet som stimulerande eller utmanande. Därför är det så viktigt att leva i nuet och att lära sig att prioritera för att lyckas bättre med vad det nu är vi vill uppnå. 

Jag bestämde mig lite senare i livet att jag ville arbeta som coach och valde att komplettera min tekniska kunskap med beteendevetenskap. Jag har en universitetsexamen inom datavetenskap och en karriär inom IT och projektledning men jag har alltid dragit mig till positioner där jag samspelar mycket med människor och där det humanistiska har en stor inverkan på ett lyckat resultat.

Jag vill lyssna till andra och jag fascineras av våra olikheter, likheter och beteenden. Hur vi människor agerar med varandra, varför vi agerar som vi gör och hur motivation kan lyftas fram eller släckas beroende på ledarskap. Att vi är ett flockdjur, hur vi anpassar oss efter flocken osv. Vad vi än arbetar som inom våra yrkesliv så har vi oftast att göra med människor. Levande varelser, precis som oss själva. Vi har samma behov, som att äta, sova och att älskas för att överleva. Däremellan finns det dock mycket som kan skilja oss åt, beroende på våra beteenden, värderingar, tankar och känslotillstånd mm. För att få vårt liv att fungera eller för att få fungerande arbetsgrupper så hjälper det enormt med att ha förståelse för människan och tydliga strategier. Novus ger en stor portion av båda ingredienserna och jag kan varmt rekommendera denna utbildning.

Först utbildade jag mig till förändringsledare och sen till coach. Jag ville utbilda mig till coach för att få en djupare förståelse för människan. Jag utbildade mig till Coach på Folkuniversitetet i Stockholm via Novus Coachutbildning som är ackrediterad av ICF (International Coach Federation). Jag valde Novus Coachutbildning för jag ville hitta en coachutbildning som hade fokus på att skapa förändring och utveckling. Ville finna en utbildning som var praktisk i form av att lära ut tekniker/verktyg men också där tid för reflektion och riktiga coachsamtal fanns på schemat.

Novus blev en lyckträff för mig. Utbildningen var teoretisk och praktiskt balanserad och jag fördjupade min förståelse för helheten. Handfasta och konkreta verktyg kombinerat med lärdom och förståelse över vilken kraft det aktiva lyssnandet har för att hjälpa våra klienter framåt på sin resa. Vikten av att läsa mellan raderna och utveckla kraftfulla frågor som får klienten att landa i en medvetenhet kring sin angelägenhet.

Fantastiska lärare, erfarna och professionella och väl insatta i de mänskliga processerna och de följde naturligtvis ICFs-standard.

Novus är också en bred utbildare, de kan följa dig på din utvecklingsresa när det gäller certifiering och mentorcoachning.

Jag fann min passion och insåg snart att jag måste arbeta med detta för att föra det vidare till andra. Att jag valde att utbilda mig till coach var det bästa jag gjort i hela mitt liv. Även om du efter utbildningen känner att du kanske inte vill arbeta som coach så kommer utbildningen troligtvis att ge dig en stor portion personlig utveckling.

Jag arbetar idag som coach och driver mitt egen företag Coaches. Jag vill hjälpa andra att finna, förstå och utveckla sig själva. Tyvärr är det inte så enkelt som att bara beordra människor till att lyda order som vissa tycks tro, för det fina med oss människor är att vi vill motiveras, vi vill förstå varför vi gör någonting och vilket värde det har. När vi gör det, det är då resultat och engagemang uppstår. För ett lyckat resultat kan vi inte bortse från något. Just det här arbetar Coaches med, att skapa förståelse för helheten helt enkelt!

Coaches motivation och engagemang är som störst när vi får hjälpa personer och organisationer till förbättrade prestationer och därför startades Coaches. Det bästa beslutet jag någonsin tagit!

– Mitt råd till dig är att du utbildar dig kontinuerligt för att vidareutveckla dig själv, dina kunskaper och ditt företag. Jag tror fullt ut på vad flera föreläsare förespråkar, att: ”Det som inte är under utveckling är under avveckling”, man kan aldrig investera för mycket i sig själv och sin framtid. Så länge vi lever finns det alltid saker att lära och utveckla!

Coaches samarbetar idag med andra coacher för att bygga ett passande team utifrån en uppdragsbeskrivning, några av dessa kollegor mötte jag på utbildningen, så Novus var starten på mycket.

Jag kan varmt rekommendera Novus!

/ Emmilie Sidevåg
Förändringsledare, Coach och grundare av Coaches

coaches

 

 

 

 

Coaches hjälper personer och organisationer till förbättrade prestationer!

www.coaches.se

Skriv gärna din kommentar här: